Front Dip Gemiddeld - Armen

De front dip kan je met één baar uitvoeren. Het principe is hetzelfde als bij andere dips, maar je beweegt hier naar voren. Zo werk je dus meer aan je borstkas dan aan je armspieren.

Triceps Dip Gemiddeld - Armen

Zoals de naam al doet vermoeden, focus je bij deze oefening vooral op de triceps. Belangrijk daarbij is dat je je rug rechthoudt. Hoe meer je met je lichaam naar voren buigt, hoe meer je de borstkas belast (en dus niet zozeer aan je armspieren werkt). 

(Box) Dip Beginner - Armen

Een dip is een calisthenicsoefening waarbij je je lichaam eigenlijk omhoogduwt. Dit kan met behulp van 2 baren, een zogenaamd diprek of gewoon met een stevige doos of stoel. Deze work‑out is goed voor je arm-, borst- en schouderspieren.

Pull-up Gemiddeld - Armen

Een groot aantal spieren zoals je zogenaamde core spieren (van de schouders tot het bekken) train je ook met de pull-up. Deze bodyweight training is erg vergelijkbaar met de chin-up, met het verschil dat je bovenhandgreep gebruikt. Je ziet je handpalmen dus niet.

Muscle-up Gevorderd - Armen

Muscle-ups zijn redelijk zware oefeningen in calisthenics, maar horen perfect thuis in een totale body work-out. Belangrijk om muscle-ups goed en veilig uit te voeren is dat je polsen flexibel genoeg zijn.

Inverted Row Beginner - Armen

De Inverted Row is in feit een ideale pull-upoefening om mee te beginnen. Het enige wat je nodig hebt: een baar, stang, tafel of ander object dat op heuphoogte komt. 

Push-Up Beginner - Armen

Een body push-up is misschien wel de meest gekende work-outoefening in bodyweight training. Voor deze oefening bestaan er verschillende variaties: van eenvoudig tot gevorderd. De moeilijkheidsgraad bepaal je dus helemaal zelf.

Chin-up Gemiddeld - Armen

Een bodyweight oefening waarmee je onder meer de rugspieren traint, is de chin-up.  Ook deze oefening gebeurt aan een stang of baar en kan dus perfect in een street of outdoor gym. Het verschil met de Inverted Row is dat je gebruik maakt van je volledige lichaamsgewicht. In tegenstelling tot de standaard pull-up, gebruiken we nu een onderhandse greep.